wat is hypnose
en hoe werkt het?

Er wordt veel over gezegd en geschreven, en er zijn heel wat misvattingen. Een ander woord voor hypnose zou ook trance kunnen zijn, al is dit een zwaarbeladen woord. Beeld je eens het volgende in, denk eens aan het volgende, je zat vroeger op de schoolbanken, wat voor je uit te staren, en langzaam droom je weg, om na een tijdje plotseling te worden opgeschrikt door een geluid of een aanraking buitenaf. Sliep je? Neen,… Was je bij de les? Eh, neen… Je was er wel en toch weer niet, heel aanwezig en toch weer afwezig. Je was in staat van ‘trance’ of ‘hypnose’. Hetzelfde met het lezen van een boeiend boek, en niet horen dat je geroepen wordt. Of zoals wanneer je op de snelweg rijdt, je ineens niets meer kan herinneren van de laatste kilometers…. Deze staten van hypnose maken we bijna dagelijks mee. En die trance is een vervoermiddel naar andere werelden in jezelf, Vaak verborgen voor je bewustzijn, en toch kan je er zomaar in terecht komen. De weg naar jouw onderbewustzijn.

Tijdens een hypnosesessie zorgen we ervoor dat je snel in hypnose terecht komt, in een staat van geconcentreerde aandacht, waarbij het kritisch denken minder betrokken is, we omzeilen als het ware de kritische factor. (Deze kritische factor filtert informatie die vervolgens bepaald wat belangrijk is en wat niet) Kritisch denken is belangrijk natuurlijk, maar kan ook tegen ons werken, bv, wanneer iemand wil stoppen met roken, roken is geprogrammeerd in het onderbewustzijn. Dit maakt dat de bewuste mind gelooft dat dit gedrag belangrijk is, en om die reden moeilijk om ermee te stoppen. Het geven van de suggestie om te stoppen met roken moet worden geaccepteerd door het onderbewustzijn. Hypnose helpt je hierbij dit gedrag voor altijd te veranderen. Nadat wij jou hebben begeleid om in hypnose terecht te komen, zal jouw onderbewustzijn de door ons gegeven suggesties accepteren. Je zal nooit suggesties aanvaarden die niet stroken met jouw levensvisie, jouw normen en waarden. Zaken waar je in je dagelijkse leven niet achterstaat, zal je ook niet tijdens een hypnosesessie accepteren. Enkel wat jij zelf wenst anders te zien, en aan te pakken, zal worden toegelaten. Het geven van suggesties is zo oud als de mensheid. We doen dit dagelijks, we geven anderen suggesties, die ze accepteren of niet, net zoals marketing werkt.

|

Waarom hypnose?

Hypnose gaat op zoek naar het ontstaan van een bepaald issue, vaak denken we bepaalde trauma’s in het verleden te hebben verwerkt, eens we eenmaal dieper in ons onderbewustzijn gaan graven, merken we op dat we ze gewoon heel diep hebben weggestopt. Door simpelweg erkenning van een bepaalde gebeurtenis in ons leven en dit vervolgens te bekijken door onze volwassen ogen, kunnen we met een heel ander gevoel verder door het leven. Dit kan gaan van een banaal voorval zoals ergens verlegen om zijn in de kindertijd, tot het verlies van een geliefde. Het gaat erom hoe jij dit in het verleden hebt aangevoeld, en met dit gevoel gaan we aan de slag. Het is soms zo dat cliënten denken te weten wat de oorzaak is, we merken op dat het niet altijd de oorzaak is die de cliënt vooraf dacht. Het is heel doeltreffend als therapie om echt het ontstaan aan te pakken van een probleem. Jouw onderbewustzijn speelt elke dag zijn eigen film af met jou in de hoofdrol, weet, dat wanneer jij de film niet goed vindt, je een andere film kan kiezen. Niet door de acteurs of het scenario te veranderen, maar door nieuwe gedachten, emoties, overtuigingen en intenties te creëren. Als je je leven verandert door te werken aan de onderbewuste programma’s in plaats van mensen of situaties te veranderen, word je beloond met nieuwe energie om je nieuwe gewenste zelf te creëren. Daarom hypnose!