faq

meest gestelde vragen

Hoe voelt het om in hypnose te zijn?

Iedereen die ooit in hypnose is geweest zal het beamen: het is een heerlijke ontspannen en fantastische ervaring. Je raakt niet ‘weg’, je hoort alles en maakt alles mee.

Slaap ik tijdens hypnose?

Nee je gaat niet slapen. Je bent gewoon bij bewustzijn en maakt alles mee, je ogen zijn (meestal) gesloten en je bent in een staat van diepe relaxatie. Je hoort wat er tegen je gezegd wordt, en wat er in de omgeving gebeurt.

Kan iedereen in hypnose?

In hypnose gaan betekent in een staat van geconcentreerde aandacht zijn. Zodus, iedereen die zich kan focussen en concentreren kan perfect in hypnose gaan.  Sommige mensen zijn van nature ontvankelijker dan anderen, en het bereiken van dieptes kan variëren. Het is zo dat iedereen die zich hiervoor openstelt perfect in hypnose kan gaan.

Kan ik na de sessie zelf autorijden?

Absoluut. Je lichaam voelt na de sessie nog een poosje erg ontspannen, maar je brein is helder en scherp.

Kan ik in hypnose blijven steken?

Nee, dit is niet mogelijk. De hypnotherapeut heft de hypnose op of je kunt het proces zelf stoppen, zelfs indien de hypnotherapeut je alleen zou laten zal je spontaan ‘ontwaken’.

Doe ik zaken die ik niet wil?

Nee, dat is onmogelijk. Een hypnotherapeut kan je alleen ‘dingen laten doen’ die je in het dagelijks leven ook zou doen. Zou je moreel iets verwerpen of normaal gesproken iets beslist nooit doen, dan doe je dat in hypnose ook niet.

Moet ik bang zijn van hypnose?

In films of shows zien we vaak hoe hypnotiseurs de totale controle nemen. Door dit angstaanjagende beeld weerhouden velen zich om hypnotherapie te gebruiken als methode om je eigen kracht te ontdekken. Moest de hypnosetherapeut de volledige controle nemen, dan was 100% succes gegarandeerd! Hypnose is onschuldig, je hebt jezelf onder controle. Je zal geen grote geheimen blootleggen tenzij je dat zelf wenst en wat in het dagelijkse leven niet met jouw normen of waarden strookt, zal je ook niet accepteren in hypnose.

Hypnose bij kinderen?

Hypnose is erg geschikt voor kinderen. De methoden die kunnen worden toegepast zijn eenvoudig en de kinderen vinden het meestal erg leuk. Hypnose voor kinderen kan voor tal van problemen worden ingezet.