...

Angsten en fobieën

Angst heeft een beschermende functie en zorgt dat we wegblijven van gevaarlijke dingen of situaties.

Wanneer je echter bang bent voor dingen of situaties die compleet ongevaarlijk zijn, spreken we van irrationele angsten, of fobieën. Indien deze langer aan de gang zijn, krijgen ze soms te maken met angst voor de angst. Dit wil zeggen dat men angst heeft om de angst symptomen te ervaren. Dit kan leiden tot ernstige belemmeringen in iemands leven. Hypnosetherapie helpt hierbij.

Ons onderbewustzijn maakt geen onderscheid tussen fictie en realiteit, denk maar aan die keer dat je een droevige film bekeek en je je tranen niet kon bedwingen… Jij wist dat het geen realiteit was, jouw onderbewustzijn echter gaf alle symptonen van verdriet… Net zo met angstige films, ons lichaam reageert op wat wij met ons onderbewustzijn ervaren. Het neemt onze gevoelens ‘au serieux’!

Angst komt uit ons onderbewustzijn en wordt als echt gezien. Met hypnose gaan we op zoek naar de oorzaak van angst en werken we met de gevoelens die dit met zich meebrengt. Als hypnosetherapeut begeleiden we jou in dit vinden van de oorzaak en oplossen van het probleem.

De sleutel ligt altijd in het onderbewustzijn, omdat dit bekend is met de oorzaak.